بخش سیزدهم سوء قصدها به موسولینی از سال۱۹۲۵ تا سال ۱۹۳۲ شش بار اقدام به کشتن موسولینی شد که چهار مورد آن میانِ دو سالِ ۱۹۲۵ و ۱۹۲۶ بود که در این بخش به آن میپردازیم. – یکمینبار در چهارم نوامبر ۱۹۲۵ بود که از سوی تیتو زَنیبُنی (Tito Zaniboni)…
دسته: در جنبش جهانی کمونیستی
انقلابی حرفه ای الف
حتی “عادی” ها هم سرود “مارسییزه” (۱) را می خواندند “ترزا” درخاطراتش ادامه می دهد: “….. برخی از رفقا برآن بودند که هیچ لزومی ندارد شرح و گزارش از فعالیت های خود را در بیرون به آگاهی رفقای زندانی برسانیم. این البته نه به خاطر آن بود که به رفقا…
نگاهی گذرا به پیدایش فاشیسم در ایتالیا و درس آموزی از مبارزات کمونیستها و پارتیزانهای ضد فاشیست
بخش دوازدهم همان گونه که در بخشهای پیشین از آن سخن رفت، موسولینی هرآنچه و هرآنکه را نزدیک و یا در خدمت حکومت نوپایِ استبدادیاش نبود غیرقانونی شمرد و انبوه مبارزین را پی گیری و زندانی کرد، هرچند که پیش از این نیز دستههایِ ضربتی او به آزار و ضرب…
دنباله خاطرات “ترزا نوچه”
سیاسی های “زندان روکت” ” ترزا” به دنباله خاطراتش این گونه حکایت می کند: “متوجه شدم اسم رفیقی را که نمی شناختم “میشل” است. به زودی پی بردم، زندانیان سیاسی از او حذر می کنند. مایل بودم بدانم چرا. یکی از رفقا گفت: “او یک بورژوا است”. اما در گروه…
نگاهی گذرا به پیدایش فاشیسم در ایتالیا و درس آموزی از مبارزات کمونیستها و پارتیزانهای ضد فاشیست
بخش یازدهم آنتونیو گرامشی (بخش پنجم) در جولای ۱۹۲۶، شش ماه پس از کنگره حزب کمونیست ایتالیا در لیون، در روزنامه حزب (اونیتا)، مقالهای به چشم میخورد بدونِ دستینه(امضاء)، اما به روشنی، اندیشه گرامشی در آن دیده میشد. مقاله درباره تضادهای درونی رهبرانِ تاریخیِ بلشویک در حزب کمونیست شوروی بود…