در سالگرد شانردهم آذر روز دانشجو باید از مسیر گلگون شده مبارزات تاریخی محصلین، دانشجویان و استادان دانشگاه و معلمان عبور کنیم و یاد قربانیان نسل اندر نسل پیمودگان این راه را گرامی بداریم.
پس از کودتای امپریالیستی آمریکایی- انگلیسی در ۲۸مرداد ۳۲ جنبش دانشجویی نقش برجستهای در سازمان دهی مقاومت سراسری و در اتحاد میان نیروهای چپ و ملی بعهده داشت. چند ماه از کودتا نگذشته بود که ریچارد نیکسون معاون رئیس جمهوری آمریکا برای اعلام پشتیبانی از کودتا چیان و تقویت تخت لرزان محمد رضاه شاه به ایران آمد. محمد رضا شاه برای قدردانی از کودتاچیان اهدای دکترای افتخاری دانشگاه تهران جزو تشریفات خوش آمد گویی از نیکسون قرار داده بود. در روز ۱۶ آذر هنگامی که دانشجویان دانشگاه تهران شعار مرگ بر آمریکا مرگ بر رژیم کودتا فریاد میزدند ژاندارمهای شاهنشاهی علیرغم مخالفت رئیس دانشگاه وارد دانشگاه شدند و تظاهر کنندگان را زیر آتش خود در سالنها و کلاسها قرار دادند و صدها دانشجو را زخمی ودستگیر کردند و از میان آنها مصطفی بزرگ دنیا ،احمد قندچی و شریعت رضوی را به قتل رساندند.
۲۸ مرداد و۱۶ آذر سال ۳۲ آغازیست در تاریخ معاصر ایران که جنبش نوین مقاومتی را مشترک علیه امپریالیسم و دیکتاتوری سرکوبگر داخلی تا سرنگونی رژیم سلطنتی در سال ۵۷ پی ریزی می کند. ایجاد کنفدراسیون جهانی محصلین و دانشجویان ایرانی یکی از دستاوردهای بزرگ این جنبش مقاومت است که صدها مبارز تا آخر را علیه رژیم کودتا شاهنشاهی و رژیم جمهوری اسلامی را پرورش داد.
جنبش دانشجویی امروز در این سالهای طولانی همیشه در صحنه بوده و با درایت تر همچنان نقش پیشتاز را در کلیه جنبشهای توده ای و برای پیوند آنها بهم بعهده دارد. امروز جنبش دانشجویی سیمایی پر رنگ از زنان ایران را دارد که متحدا در هر خیزشی یاد آوری می کنند فرزندان کارگرانند و طبقه کارگر و برنامه سوسیالیستی را تنها آلترناتیو ی واقعی برای نجات ایران میدانند.
پیروز باد جنبش محصلین ودانشجویان در پیوند با طبقه کارگر
پیش بسوی سازماندهی کنفدراسیون جهانی محصلین و دانشجویان ایران
سرنگون باد رژیم سرمایه داری جمهوری اسلامی
مرگ بر امپریالیسم
زنده باد سوسیالیسم
حزب رنجبران ایران ۱۳ آذر ۱۴۰۲