نوشته سیمون تاسفاماریام منتشر شده در تاریخ هفتم دسامبر ۲۰۲۱
بستن حساب های کاربری توئیتر، که در حمایت و تبلیغ صلح در شاخ آفریقا (سومالی) فعالیت داشتند، ارتباط بین ایالات متحده آمریکا و کمپانی های بزرگ تکنولوژی را نشان می دهد. آزادی بیان وهم و خیال است زمانی که شرکت های تحت امر دولت، گفتگو ها و ارتباطات را کنترل می کنند.
حدود ساعت پنج صبح روز بیست و نهم نوامبر، با صدای پیام های کوتاه بی وقفه و متوالی بیدار شدم. رو به پاتختی چرخانده، عینکم را برداشتم و خیلی سریع از طریق دوستانم که نگران شده بودند فهمیدم که حساب کاربری توئیتر من حذف شده است. به طور طبیعی، وارد سایت توئیتر شدم، از یک حساب به دیگری، حتی حساب ناشناخته و پنهانم، هر بار پیام خطایی دریافت می کردم که می گفت این حساب کاربری مسدود شده است و هیچ توضیحی به من داده نشد. چگونه توئیتر می توانست تمام حساب های کاربری مرا بدون هیچ توضیحی مسدود کرده باشد؟ من چه کاری انجام داده بودم که لیاقت همچین افتخاری را داشته باشم؟ زمان زیادی طول نکشید که فهمیدم من تنها نبودم. ظاهراً توئیتر حساب کاربری دوازده نفر دیگر را هم در شاخ آفریقا و اطرافش مسدود کرده بود که همگی به گونه ای با جنبش تازه متولد شده “بس است” مرتبط بوده اند.
جنبش “بس است” دقیقا چیست؟ در روز اول نوامبر، گروهی از فعالین که از جنگ تقریبا یک ساله میان جبهه آزادی بخش مردم تیگرای (منطقه ای در اتیوپی) – که تحت حمایت آمریکاست – و دولت فدرال اتیوپی خسته بودند یک کمپین راه اندازی کردند که فراخوانی بود برای “بس است” جنگ، “بس است” حمایت از جبهه آزادی بخش مردم تیگرای توسط ایالات متحده آمریکا، “بس است” دروغ پراکنی و پروپاگاندا توسط رسانه های اصلی و “بس است” تحریم های تحمیل شده به اتیوپی، اریتره و سومالی. بر این اساس، این درخواست ها در هشتگ “بس است” توسط مردم زیادی بیان شد.
خیلی فوری، طوفان هشتگ “بس است” رسانه های اجتماعی را دربرگرفت به طوری که به دور اول سرکوب های حساب های توئیتری فعالین محبوب ضد جبهه آزادی بخش مردم تیگرای انجامید مانند آرایا تسفاماریام (Araya Tesfamariam) که در کمتر از چهار ماه تقریبا صدهزار دنبال کننده جمع کرده بود. جبهه آزادی بخش مردم تیگرای، که به روشنی در تلویزیون ملی به شروع کردن جنگ اذعان داشته بود، در آن موقع درحال یورش و انجام جنایات جنگی در مناطق آمهارا و آفار در اتیوپی بود.
دولت بایدن و رسانه های غربی که روپوش دیپلماتیکی بر حمایت سیاسی از یک جبهه ظاهراً مرموز و غیر مسئول (جبهه آزادی بخش مردم تیگرای) کشیدند؛ به جای اینکه مانع جبهه آزادی بخش مردم تیگرای بشوند و نگرانی های بجا و برحق فعالین توئیتر را رفع کنند، تصمیم گرفتند تا حمایتشان را از نیروهای شورشی دو برابر کنند. گزارش های تلوزیونی شبکه سی ان ان، با سوء استفاده از تصاویر مربوط به ماه می ۲۰۲۱، ادعا کردند که جبهه آزادی بخش مردم تیگرای در حومه ی آدیس آبابا پایتخت اتیوپی بود علیرغم اینکه بیشتر از سیصد کیلومتر با آن فاصله داشت.
این ادعاهای پوچ، به خشم و اعتراضات همگانی بر علیه سی ان ان در آدیس آبابا انجامید؛ در حالیکه اعتراض کنندگان پلاکاردهایی را که بر روی آنها نوشته شده بود “بس است” و ” اخبار تقلبی سی ان ان” بالا بردند و تنها یک روز بعد اعتراضاتی در واشنگتن دی سی با پلاکاردهای مشابه برگزار شد. یک هفته بعد در روز بیست و یکم نوامبر، فعالین صلح در توئیتر سازماندهی کرده خودشان و در این اپلیکیشن پیامدهی (توئیتر) در بیست و هفت شهر، روز جهانی واکنش نشان دادن در همبستگی با اعتراض کنندگان آدیس آبابا و واشنگتن دی سی را برگزار کردند. من هم جزو این فعالین بودم. ما از حساب کاربری “اتساین پایگاه شاخ آفریقا” برای سازماندهی خودمان استفاده کردیم. سازمان “اتحاد سیاهان برای صلح” و گروه “هم اکنون برای توقف جنگ و پایان دادن به نژادپرستی عمل کن” در خیابان ها به ما پیوستند و پیام های همبستگی دادند که برخی از آن ها در توئیتر خیلی سریع بازنشر شد.
از روز فعالیت بیست و یکم نوامبر، هشتگ “بس است” همچون طوفانی آفریقا و جهان را دربرگرفت. این هشتگ آنقدر محبوب و مورد توجه بود که نه تنها در آفریقا بلکه در ایالات متحده آمریکا نیز موضوع اول در رسانه های اجتماعی بود. رئیس یکپارچگی سایت برای توئیتر بیان کرد که “امنیت اولین اولویت ما است”. در پرتو شرایط به سرعت در حال تغییر اتیوپی، ما به طور موقت این موضوع اول ها (ترند ها) را غیر فعال کرده ایم تا به کاهش انتشار محتوایی که ممکن است مضر باشد کمک کرده باشیم.” چگونه فراخوان برای عدم جنگ بیشتر و دخالت آمریکا یک محتوای مضر بود؟
در همین زمینه، همه ی حساب های کاربری من مسدود شدند. فعالیت های توئیئر احتمالا قسمتی از یک موج دوم سرکوب هشتگ “بس است” بودند. شایان ذکر است که تنها شب قبل از تعلیق حساب های کاربری ام، از هشتگ “PasPlus” در اشاره به توئیتی در مورد ورود غیر رسمی نیروهای فرانسوی به نیجر استفاده کردم. “PasPlus” به معنی “بس است” در زبان فرانسوی است.
من، همانند بسیاری از فعالان دیگر در شاخ آفریقا، می خواهم هشتگ “بس است” را گسترش دهم تا نه تنها به مسائل منطقه، بلکه در سایر بخش های آفریقا نیز بپردازم. بسیاری از آفریقایی ها بر این باورند که هشتگ “بس است” بیان به موقع و ضروری مقاومت در قاره آفریقا است. قدرت صد و چهل میلیون نفر از مردم شاخ (شامل اتیوپی، سومالی، اریتره و جیبوتی)را تصور کنید که از حضور توئیتری خود برای پرداختن به دیگر مسائل آفریقایی استفاده می کنند که در غیر این صورت به دلیل تعداد جمعیت کمتر و عدم وجود هشتگ متحد کننده مورد توجه قرار نمی گرفت. تحت هشتگ “بس است”، میلیون ها آفریقایی در توئیتر با هم متحد شده و آماده هستند تا نظامی گری مرگبار آمریکا و همچنین روایت های رسانه های غربی را – که از طرف آن ها مجوز جنگ صادر می کنند – به چالش بکشند. ما اساسا یک ارتش صلح دیجیتال و در حال رشد هستیم. من معتقد هستم که این به عنوان تهدیدی برای منافع طبقه حاکم در آمریکا، که کاملا مخالف منافع توده های ایالات متحده است، دیده می شود.
به عنوان یک نفر از مجموعه سازمان دهندگان هشتگ “بس است”، من معتقد هستم که من و بقیه افراد شبیه من، تنها به خاطر اینکه طرفداران سازش ناپذیر صلح هستیم هدف این سرکوب قرار گرفته ایم.
سیمون تاسفاماریام پزشک و نویسنده آمریکایی – اریتره ای است با سابقه طولانی سازماندهی و فعالیت در جامعه اریتره ای در سرتاسر جهان، و در حال حاضر در شهر نیویورک زندگی می کند. او در اریتره زندگی، کار و تدریس کرده و همچنین به طور داوطلبانه در بیمارستان های اریتره کار کرده و در دانشگاه آسمارا تدریس کرده است.
ترجمه شده توسط اسفندیاری