زهره حاجیان می نویسد
” از منابع آگاه، شرايط کاری در عسلويه را «بسيار بد» توصيف کرده و افزوده است که «روزانه ۱۰۰ کارگر» در اين شهر بندری دچار گرمازدگي ميشوند. برای در جريان گرفتن اين اتفاق و راستی آزمايی بيهوش شدن کارگران با چند نفر از کارگران درعسلويه صحبت کرديم. همين چند سال پيش بود که افراد زيادی برای کار و درآمد بالا راهی عسلويه شدند، اما اکثر آنها نتوانستند گرمای شديد و طاقت فرسای آنجا را تحمل کنند و برگشتند. هنوز هم کارگران بومی و شهرهای اطراف عسلويه و البته کارگران شهرهای دور و نزديک مشغول به کار درسايتهای پتروشيمی و نفتی هستند و مجبورند که سختی کار را تحمل کنند.
احمد، ۵۰ سال سن دارد و يکی از کارگران نفتی است که ازلاهيجان به عسلويه آمده و از ۲ سال پيش درعسلويه کار ميکند. او به «آرمان امروز» می گويد: «همه کارگران هرسال درتابستان سختی زيادی را تحمل میکنند اما امسال هوا گرمتر و شرايط کاری سختترشده است.» به گفته وی «امسال افراد بيشتری دچار گرمازدگی شده و به بيمارستان منتقل می شوند.» خواسته احمد و کارگران ديگر کم شدن ساعات کاری کارگران است که مسئولان فقط حرفش را میزنند و تا امروز محقق نشده است.
گرمای ۵۵ درجه و شرجی ۸۰ درجه
کاميار، ۲۷ ساله يکی ديگراز کارگران معتقد است: «ما کارگران سايت پارس جنوبی به سختی روزگارمیگذرانيم. کسی که در کمپهای شلوغ و دور از خانواده کار و زندگی نکرده باشد حال ما را متوجه نمیشود. کار کردن درگرمای ۵۵ درجه و شرجی هوای ۸۰ درجه سخت است، اما کار برای آنهايی که در ارتفاع کار میکنند و يا کارگرِ تاسيساتی و تعميرکارهستند، طاقت فرساست. به همين دليل است که هر روز تعدادی از کارگران از گرما بيحال و حتی بیهوش شده و به بهداری و بيمارستان منتقل میشوند. يکی از مهمترين مشکلات ما اين است که ساعت کاری را کاهش نمیدهند و امکانات کافی در اختيارمان نيست. کارگران تاسيستاتی حتی مجبورند بيشتر از ۱۰ ساعت کارکنند.» کاميار میگويد: «مسئوليت تامين معاش خانواده تنها هدفم از کار کردن در اين هوای جهنمی است و دلتنگ همسر و پسر يک سالهام هستم
بدون شک کارگرانی که در پروژههای پارس جنوبی و نفتی درعسلويه کار می کنند به دليل مشکلات اقتصادی و تامين معيشتی خانواههايشان از شهرهای دور و نزديک در کمپها زندگی می کنند. اين افراد درشرايطی که دوری از خانواده را تحمل میکنند بايد طاقت گرمای نفس گيرجنوب کشوررا هم داشته باشند. آنها در اينکه بهتراست بجای گرمای شديد روز، شبها کار کنند متفق القولند. نادیده گرفتن قوانین
ماده ۸۵ قانون کار: «برای صيانت نيروی انسانی و منابع مادی کشور رعايت دستورالعملهايی که از طريق شورای عالی حفاظت فنی (جهت تأمين حفاظت فنی) و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (جهت جلوگيری از بيماری حرفهای و تامين بهداشت کار و کارگر و محيط کار) تدوين میشود، برای کليه کارگاهها، کارفرمايان، کارگران و کارآموزان الزامی است.»
همچنين طبق ماده ۹۱ قانون کار؛ «کارفرمايان و مسئولان کليه واحدهای موضوع ماده ۸۵ اين قانون مکلف هستند بر اساس مصوبات شورای عالی حفاظت فنی برای تامين حفاظت و سلامت و بهداشت کارگران در محيط کار، وسايل و امکانات لازم را تهيه و در اختيار آنان قرار داده و چگونگی کاربرد وسايل فوقالذکر را به آنان بياموزند و در خصوص رعايت مقررات حفاظتی و بهداشتی نظارت نمايند. افراد مذکور نيز ملزم به استفاده و نگهداری از وسايل حفاظتی و بهداشتی فردی و اجرای دستورالعملهای مربوطه کارگاه هستند».